Γενικές Οδηγίες

Τα κοσμήματα είναι τα αγαπημένα αξεσουάρ κάθε γυναίκας. Για να διατηρήσουν τη λάμψη και την ομορφιά τους, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε και να κατανοήσουμε πώς να τα φροντίζουμε και να τα προστατεύουμε. Στη συλλογή μας θα βρείτε κοσμήματα κύριως απο ανοξείδωτο ατσάλι όπως επισης και από επιμεταλλωμένο ορείχαλκο. Για να διαρκούν τα κοσμήματα σε βάθος χρόνου και να διατηρηθεί όμορφη η εμφάνιση τους σας προτείνουμε να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες:

  • Να αποφύγετε την άμεση επαφή με, κρέμες, καλλυντικά, προϊόντα styling μαλλιών και αρώματα. Οι κρέμες σώματος και τα καλλυντικά  λόγω διάφορων χημικών στοιχείων που περιλαμβάνουν επηρεάζουν το μετάλλο προκαλώντας αλλοίωση όπως επίσης  το ίδιο συμβαίνει και με τα αρώματα επειδή περιέχουν αιθέρια ελαία και αλκοόλ. Ποτέ δεν ψεκάζουμε αρώματα κοντά ή πάνω στο κόσμημα. Τις κρέμες σώματος και  τα λοιπά καλλυντικά, καλό είναι να  κάνετε εφαρμογή πολύ πριν φορέσετε τα κοσμήματα σας. Ακόμα καλύτερα θα ήταν να φοράτε τα κοσμήματα σας τελευταία, όταν ντύνεστε.
  • Ποτέ μην φέρνετε σε επαφή τα κοσμήματα σας με οικιακά προϊόντα καθαρισμού (πχ. χλωρίνη, κ.α.). Η έκθεση σε χημικές ουσίες μπορεί να καταστρέψει ή να αποχρωματίσει τα μέταλλα και να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στα επιμεταλλωμένα κοσμήματά σου.
  • Μην φοράτε τα κοσμήματα σας κατά τον ύπνο γιατί μπορεί να χτυπηθούν ή να τραβηχτούν οι αλυσίδες και να σπάσουν.
  • Μην φοράτε τα κοσμήματά σας, όταν πλένετε πιάτα, κάνετε ντους, μπαίνετε στη θάλασσα, σε πισίνα, ή σε σπα.
  • Μην φοράτε κοσμήματα όταν κάνετε σωματικές εργασίες όπως νοικοκυριό, κηπουρική ή αθλητικές δραστηριότητες.
  • Όταν βγάζετε τα κοσμήματα να τα σκουπίζετε με ένα καθαρό, μαλακό πανί για να αφαιρέσετε τυχόν έλαια και ιδρώτα και να φυλάσσετε το κάθε κόσμημα ξεχωριστά στο κουτί τους ή σε μπιζουτιέρα.

Μην ξεχνάς ποτέ!
Τελευταία κίνηση πριν βγεις από το σπίτι είναι να φορέσεις τα κοσμήματά σου και πρώτη είναι να τα βγάλεις αφού επιστρέψεις.

Υλικά

Ανοξείδωτο Ατσάλι
Τα ατσάλινα κοσμήματα είναι εξαιρετικά ανθεκτικά ενάντια στη διάβρωση, το μαύρισμα και τις γρατζουνιές. Αυτή η εντυπωσιακή αντοχή τους τα κάνει ιδανικές επιλογές για όσους επιθυμούν αξεσουάρ που θα αντέξουν κυριολεκτικά μια ζωή. Επίσης, τα ατσάλινα κοσμήματα αντιστέκονται σθεναρά στην καθημερινή χρήση, χωρίς να χάσουν ποτέ την λάμψη τους. Όλα αυτά, κάνουν τα ατσάλινα κοσμήματα να δείχνουν πολύ εύκολα σαν καινούρια, ακόμα και μετά από χρόνια. Τα σημάδια της χρόνιας χρήσης θα κάνουν πάρα πολύ καιρό να φανούν και ίσως, δεν φανούν και ποτέ αν τα προσέχετε.

Ορείχαλκος
Τα κοσμήματα μας από ορείχαλκο ειναι επιμετάλλωμένα. Επιμετάλλωση είναι η διαδικασία εφαρμογής μιας λεπτής στρώσης μετάλλου πάνω σε μια μεταλλική επιφάνεια. Τα χρώματα της επιμετάλλωσης στα χειροποίητα κοσμήματα μας είναι το χρυσό ( επιμετάλλωση κίτρινου χρυσού 24k) και το ασημί ( επιμεταλλωση shiny ή antique silver) και σε αντίθεση με τα ατσάλινα, χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής για να διατηρηθούν. Να θυμάσαι ότι το χρώμα της επιμετάλλωσης φεύγει με τη τριβή, τη χρήση και το PH του δέρματος και αφήνει τον ορείχαλκο να φανεί. Αυτή είναι μια αναπόφευκτη διαδικασία. Με την σωστή φροντίδα μπορείς όμως να επιβραδύνεις την φθορά.

Σημείωση:
Παρακαλούμε ελέγξτε το υλικο πριν αγοράσετε το εκάστοτε κόσμημα ώστε να βεβαιωθείτε ότι δεν προκαλεί αλλεργίες στο δέρμα σας ή αλλοιώσεις.